Geschiedenis van Broomans-Leiden BV

In 1944 begon dhr. Isaac Broomans met het uitsteken van de beeltenis van koningin Wilhelmina uit Nederlandse munten om deze te verwerken in kettinkjes. Dit zeer fijne werk gedurende een roerige periode hielp de familie Broomans de winter van 1944 door te komen.

Na de oorlog werd in 1945 een eenmanszaak begonnen in gravures en stempels vanuit zijn huis aan de Leidscheweg in Voorschoten. Het uitsteken van beeltenissen was een passie van dhr. Broomans. Deze passie kwam tot uitdrukking in het schitterende werk dat hij afleverde. De zaken gingen goed en in de jaren 50 verhuisde de familie Broomans naar een grotere woning met een eveneens grotere werkplaats aan het Franshalsplantsoen in Voorschoten.

In 1966 kwam schoonzoon Joeke Lie in het bedrijf en deze samenwerking met dhr. Broomans bleek een ijzersterke combinatie.

Broomans-Leiden was niet bang om risico's te nemen en door continu te blijven innoveren kon Broomans-Leiden altijd de competitie aan. Het bedrijf groeide al snel uit de garage aan het Franshalsplantsoen en werd verplaatst naar Leiden aan het Utrechtsejaagpad. Broomans-Leiden bleef doorgroeien en werd in de jaren 80 verplaatst naar de Zoeterwoudseweg 21a in Leiden.

Vanaf september 2016 is Joeke Lie met (welverdiend) pensioen gegaan en is Arjan Jacobs de nieuwe eigenaar van Broomans-Leiden, visuele communicatie makers. Inmiddels zijn wij wederom verhuisd naar een modern, duurzaam en beter passende locatie in Capelle aan den IJssel.